Gerard Braakhuis

Ons bereikte het trieste bericht dat ons lid, sinds kort ook secretaris, Gerard Braakhuis plotseling is overleden.


In memoriam

Gerard Braakhuis

Toen Gerard, samen met z’n vrienden Laurens Spit en Gerrit Seiger een jaar of twee geleden een kijkje kwam nemen bij de OJBV waren ze alle drie voor de meesten van ons geen onbekenden. Vooral Gerard was jarenlang een vast gezicht achter de balies van ons gemeentehuis en had ons allemaal wel eens geholpen met rijbewijs, aangifte van geboorte of andere handelingen. Ook bij de missietent tijdens de kermis kwamen we hem jarenlang tegen.

Gerard bleek samen met Laurens en nog enkele vrienden vaak te vertoeven op het boulesbaantje op het Molkenboer, waar ze met plezier samen de middagen vulden met een goed gesprek en een lekker balletje gooien. Toen ze als lid binnen onze vereniging waren aangemeld bleek dat de heren al een aardig balletje konden gooien en meteen al voor geduchte tegenstand konden zorgen. Dat was op zich al fijn, maar ze bleken ook goed en snel aansluiting bij de groep te krijgen.

Gerard was vaak van de partij op de woensdagavonden veelal vergezeld door z’n maatje Gerrit. Met z’n houten ballenkistje, met uiteraard de sticker van de gemeente Oldenzaal erop, ontpopte hij zich als een opgewekte, gezellige, enthousiaste en goede bouler, waar iedereen graag mee, maar ook tegen, wilde spelen. Ook na afloop dronk hij graag samen een pilsje en de sfeer was dan altijd top en er was veel te vertellen. Als vermeld was hij er vaak, maar als de oudjes van de Kadolstermennekes bij elkaar kwamen, ging dat voor Gerard altijd voor.

We leerden Gerard ook kennen als (aspirant)-secretaris van de OJBV. Hij gaf al gauw aan dat hij wel wat voor de vereniging wilde betekenen. Secretaris Lucy heeft hem een jaar lang ingewerkt, hij was in die jaren een trouw bezoeker van de bestuursvergaderingen. Hij gaf ons vertrouwen en wij vertrouwden hem. Tijdens de ALV van 31 maart jl. werd hij officieel de nieuwe secretaris van de OJBV. De eerste vergadering van de nieuwe secretaris moest hij op Rosenmontag (uiteraard) aan zich voorbij laten gaan. En dan het bericht….. De volgende vergaderingen zal hij helaas nooit meer aan tafel zitten.

Gerard heeft er voor gezorgd dat hij na een relatief korte periode binnen onze vereniging al op heel veel gebieden ontzettend gemist gaat worden. Dat gemis zal voor zijn vrouw Marica, kinderen en verdere familie ook heel groot moeten zijn. In gedachten zijn we nu vaak bij hen. Ook zijn vrienden, in het bijzonder Gerrit en Laurens, wensen we heel veel sterkte met dit zo onverwachte verlies!

Gerard bedankt voor alle fijne momenten die we met jou hebben gehad. Wat zullen we je missen.

Paul Jonge Poerink